ÜÇEL Elektronik - Solar Panel Uygulamaları
ANASAYFASektörlerSolar Panel Uygulamaları

 

Güneş Tarlası

 

        Firmamız güneş enerjisi alanında piyasanın ihtiyacı olan tüm çözümlere cevap verecek yapıya sahip olup; solar panel çeşitleri, şarj kontrol devreleri, inverterler, bataryalar ve güneş takip sistemleri gibi ürünlerin satışını, projelendirmesini ve montajını seçkin ve konusunda uzman personeliyle gerçekleştirmektedir. 

    GÜNEŞ ENERJİSİ İLE ELEKTRİK ÜRETİMİNDE BİLİNMESİ GEREKENLER :

1. Güneş panelleri güneş ışığını en fazla alacak yönde ve eğimde yerleştirilmelidir. En doğru yerleşim panellerin güneye bakması ve eğimlerinin 15-30 derece olmasıdır. Eğer güneşi takip eden panellerden kullanılırsa en yüksek verim alınır.
2. Çok sıcak ve güneşli bir ortam olması daha fazla elektrik üretileceği anlamına gelmemelidir. Aşırı yüksek sıcaklık ve nemli ortamlar verimi olumsuz etkiler. En uygun sıcaklık 25-30 derece arası ve nemsiz ortam sıcaklığıdır. 
3. Panellerin üzerine herhangi bir şekilde gölge düşmemelidir. Gölge panellerin verimini azaltan en önemli faktördür. Gölgenin yanında havadaki toz da zamanla panellerin üzerini ince bir tabaka halinde kaplayarak verimi düşürür. Bu yüzden panellerin yüzeyi belirli periyotlarda temizlenmelidir.  
4. Çatıda 1kW kurulu güç için yaklaşık 8 m2 alana gerek vardır. Arazide 1 kW kurulu güç için ise arazinin durumuna göre 12-20 m2 alana ihtiyaç duyulur.

  Solar paneli çatı uygulamasıGüneşi Takip Eden Solar Panel Uygulaması

 

 

 

 

Güneş enerjisi ile elektrik üretiminde esas unsur PV (fotovoltaik) güneş panelleridir. PV güneş panelleri, mono kristal veya poli kristal yapıda, Watt biriminden sahip oldukları güce göre adlandırılırlar. Yüksek performanslı yeni nesil fotovoltaik güneş panelleri 60 adet yarı iletken silikon güneş hücresinden oluşur.

Solar Panel MontajıSolar Panel Montaj Şeması